Spira by Pilates

Grundaren Joseph Pilates föddes i slutet av 1800-talet och gav upphov till en träningsform han själv kallade ”Art of Control”. Idag är pilates en av de snabbast växande träningsformerna.

Det är en effektiv träning som involverar hela kroppen och som fungerar förebyggande, uppbyggande och som rehab. Målet är att bli inifrån-stark med en så rörlig ryggrad som möjligt, för en god livskvalitet. Det sägs att ungefär hälften av Sveriges befolkning har ryggbesvär, med pilates-träning får många det väsentligt bättre.

Jag är diplomerad personlig tränare i klassisk pilates, både på matta och på pilatesapparaterna genom den internationella skolan The Pilates Standard (www.thepilatesstandard.eu.en) en utbildning som innefattar 600-timmars praktik, med 4 praktiska och teoretiska delprov. Praktiken gjorde jag på Studio Pilates i Helsingborg (www.studiopilates.se) där jag också instruerar pass och personlig träning. Jag håller också pass och PT på Padel&Pilates i Ödåkra (www.padelochpilates.se) och på Pilates Höganäs (www.pilateshoganas).

Det finns helgkurser att bli pilatesinstruktör, men för att verkligen förstå hur den här träningsformen skiljer sig från andra krävs det träning och ännu mera träning. Det finns mycket som ser ut som pilates men som inte är pilates.

Det sägs att efter fem träningstimmar pilates känner du skillnad, efter tio kan du se du skillnad.

Att ”prova en gång” är inte så stor idé, det tar några gånger innan kroppen förstår vad den förväntas göra. Därför rekommenderar jag en kurs på minst fem gånger, där vi går igenom de klassiska övningarna och lär oss skopa magen, krama mittlinjen och plugga in axlarna för en perfekt balans och kroppshållning. Pilates passar alla kroppsformer och alla åldrar!

Om mig

Jag har alltid gillat att träna och röra på mig. Ridning, balett och showdans var länge en stor del av min fritid och när jag bodde i USA ett tag på 80-talet utbildade jag mig till aerobics-instruktör. Jag tog sen både svensk och internationell licens (S.A.F.E och A.F.A.A). Jag har också tränat kampsport och har brunt bälte i jui-jitsu.

Jag fick en arbetsskada för några år sedan och kom i kontakt med pilates som verkligen gjorde skillnad för min kropp. Ryggen blev starkare, hållningen bättre och idag är jag helt återställd.

Har du ryggproblem så prova pilates! Antingen genom personlig träning på apparater, eller på någon gruppträning. Du kan sen fortsätta hemma på vardagsrumsmattan och göra det till en daglig rutin.

Kontakta mig gärna för konsultation!

Joseph Pilates uttryckte det såhär:

Erbjudande

Jag kommer till din arbetsplats, din förening, din pensionärsklubb, ditt träningsställe eller till ett event och håller pass/kurs. Jag tar med mattor och utrustning, det enda som behövs är ett rum med plats för mattorna.

1800:- + moms ( 6% friskvårdsmoms) + milersättning, per timme/ klass (max 12 deltagare)

alternativt

8000:- + moms ( 6% friskvårdsmoms) + milersättning för 5-gångers kurs (max 12 deltagare).

För personlig träning -kontakta mig för pris.

Jag erbjuder också träningshelger / retreat och utbildningshelger på vår kursgård på Söderåsen.

Kontakta mig för mer info!

SMS från en nöjd kund